Újabb virtuális világ körüli utazásra hívja olvasóit Szuna Noémi, erre utal az alcím: Csészével a világ körül, de kávé (ld.: 201711096) helyett tea kerül a csészékbe. A gasztronómiát a művelődéstörténettel egyesítő, igényes kiállítású kötetben szinte tapinthatóan, ízlelhetően elevenedik meg a
[>>>]
Újabb virtuális világ körüli utazásra hívja olvasóit Szuna Noémi, erre utal az alcím: Csészével a világ körül, de kávé (ld.: 201711096) helyett tea kerül a csészékbe. A gasztronómiát a művelődéstörténettel egyesítő, igényes kiállítású kötetben szinte tapinthatóan, ízlelhetően elevenedik meg a világszerte népszerű élvezeti cikk évezredes története: nemzetek és kultúrák sorsa tárul fel, társadalmi szerepek és fogyasztási szokások kerülnek ismertetésre.*** A kompetens újságíró szerző elkalauzol a világ legismertebb és legkülönlegesebb termőterületeire, Kínába, Japánba, Dél-Koreába, Indiába, Nepálba vagy Srí Lankára. Bemutatja a teatípusokat (fehér, zöld, sárga, fekete vagy vörös, ill. sötét teák), a termesztés és feldolgozás folyamatát, a hagyományos teakészítési ceremóniákat, valamint a teakultúra fejlődését, alakulását. A rendszeres teafogyasztók számára is meglepő lehet, hogy a valódi tea milyen sokszínű és ízgazdag alapanyag. Hazánkban is egyre többen foglalkoznak az ázsiai és más teákkal, sőt manapság már csúcsminőségű tételeket is kóstolhatunk és vásárolhatunk egyes teaházakban. A magyarországi fejezetekben a hazai piac néhány szereplője meséli el, hogyan került kapcsolatba és miért kezdett el foglalkozni a teával. Végül az izgalmas történetek után pikáns teakoktélok és édes kísérőfalatok receptjei lepik meg a kezdő és haladó tearajongókat. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]