Cím: |
Mary Berry vendégváró fogásai Lucy Younggal
| Szerző: |
Berry, Mary ; Young, Lucy |
Közrem.: |
Smith, Georgia Glynn (fotó) ; Keszler Barbara (ford.) |
Szerz. közl: |
[fotók Georgia Glynn Smith] ; [ford. Keszler Barbara]
| Kiadás: |
Pécs : Alexandra, 2021 |
Eto: |
641.55(083.12)
Táblázat |
Kód |
Magyarázat |
ETO jelzet:
641.55(083.12)
|
Fő |
641.55 |
ételkészítés, ételek, étrend ; étrend, ételek, ételkészítés
|
Formai |
(083.12) |
előírások ; receptek
|
| Tárgyszó: |
Szakácskönyv ; Ételreceptek |
Eredeti cím: |
Cook up a feast
| Szakjel: |
641
| Cutter: |
B 57
| ISBN: |
978-963-447-935-2
| Oldal: |
352 p.
| UKazon: |
202111053
| Kivonat: |
A lassan kilencvenedik életéve felő közelgő, de még mindig aktív és impulzív Mary Berry méltán az egyik legnépszerűbb szakácskönyvszerző és tévés sztárséf: receptjei ugyanis szinte kivétel nélkül kiváló útmutatók ahhoz, hogy normális áron beszerezhető alapanyagokból, mindenféle gasztronómiai
[>>>]
A lassan kilencvenedik életéve felő közelgő, de még mindig aktív és impulzív Mary Berry méltán az egyik legnépszerűbb szakácskönyvszerző és tévés sztárséf: receptjei ugyanis szinte kivétel nélkül kiváló útmutatók ahhoz, hogy normális áron beszerezhető alapanyagokból, mindenféle gasztronómiai akrobatika nélkül miként alkothatunk ízletes, egészséges, változatos, rafinált ízvilágú, máskor háziasan egyszerű fogásokat. Szerzőtársával, Lucy Younggal lassan három évtizede dolgoznak együtt, és egy olyan kötetet állítottak össze, amely csupa kiváló "vendégváró" receptet tartalmaz, olyan fogásokat, amelyek jól mutatnak egy nagyobb szabású ebéd vagy vacsora alkalmával az asztalon. ***A kötet bevezetőjében szót ejtenek a használati eszközökről, az ajánlott adagokról, a jeles alkalmak megszervezéséről. Ezt követi a majd" háromszáz oldalnyi recept: a partifalatok, az előételek, a főfogások (szárnyas, vad, hús, hal, zöldség), a desszertek és kekszek. A szép színes fényképekkel illusztrált szakácskönyv végén tárgymutató segíti a választást, keresgélést. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]
|
|
|