Az egész Mediterráneum területén csodálatos és sokszínű a konyhaművészet. Ezek közül is kicsillan természetes, könnyed bájával a provanszál gasztronómia, amelynek műhelytitkaiba kínál bepillantást ez az igényes színes fotókkal gazdagon illusztrált szakácskönyv. Elsőként az alapvető tudnivalókat
[>>>]
Az egész Mediterráneum területén csodálatos és sokszínű a konyhaművészet. Ezek közül is kicsillan természetes, könnyed bájával a provanszál gasztronómia, amelynek műhelytitkaiba kínál bepillantást ez az igényes színes fotókkal gazdagon illusztrált szakácskönyv. Elsőként az alapvető tudnivalókat sajátíthatjuk el: a sajátos ízekkel, fűszerekkel, alapanyagokkal, helyi specialitásokkal és eszközökkel, majd pedig a provanszál sütés- és főzéstechnikákkal, módszerekkel. Ezután tanulmányozhatjuk a recepteket: a különféle előételeket és falatkákat, a halakat és tenger gyümölcseit, a húsokat és szárnyasokat, a köreteket, szószokat és ízesítőket, majd pedig a süteményeket, desszerteket és remek francia sajtokat. Niolly Prat-ban sült fürj, fűszeres báránylábszár, fügés-juhsajtos falatkák, nyúl vadász módra, gyöngytyúk zöld olajbogyóval, . spenóttal töltött szardínia, grillezett makréla, barack narancsszószban, körtegratin, levendulás keksz, oreillettes, fenyőmagos habcsók - ilyen és ehhez hasonló fogásokkal kényeztethetjük szeretteinket, vendégeinket és önmagunkat ennek a kötetnek az iránymutatásával.
[<<<]