Cím: |
Azt tényleg megeszed?
| Alcím: |
tudományos alapú táplálkozás a hosszú, teljes értékű életért ; [gyakorlati útmutatóval]
| Szerző: |
Szentgyörgyi Barbara |
Közrem.: |
Horváth Júlia (fotó) |
Szerz. közl: |
Szentgyörgyi Barbara ; [fotók Horváth Júlia]
| Kiadás: |
Budapest : Kulcslyuk, 2024 |
Eto: |
613.2 ; 641.55(083.12)
Táblázat |
Kód |
Magyarázat |
ETO jelzet:
613.2
|
Fő |
613.2 |
táplálkozástudomány ; dietétika
|
ETO jelzet:
641.55(083.12)
|
Fő |
641.55 |
ételkészítés, ételek, étrend ; étrend, ételek, ételkészítés
|
Formai |
(083.12) |
előírások ; receptek
|
| Tárgyszó: |
táplálkozástudomány ; egészséges táplálkozás ; ételrecept |
Szakjel: |
613
| Cutter: |
Sz 63
| ISBN: |
978-615-6471-65-9
| Nyelv: |
magyar
| Oldal: |
475 p.
| Megj.: |
Bibliogr. : p. 401-475.
| Kivonat: |
Napjainkra már a köztudatban is egyre inkább elterjedt az a nézet, mely szerint az vagy, amit megeszel. A test és a lélek kölcsönhatása tagadhatatlan a táplálkozás folyamatában. A kötet orvos szerzője bemutatja, milyen interakcióban van a kettő egymással, hogyan működik ez az összetett rendszer,
[>>>]
Napjainkra már a köztudatban is egyre inkább elterjedt az a nézet, mely szerint az vagy, amit megeszel. A test és a lélek kölcsönhatása tagadhatatlan a táplálkozás folyamatában. A kötet orvos szerzője bemutatja, milyen interakcióban van a kettő egymással, hogyan működik ez az összetett rendszer, milyen fontos hatása van a szervezetünkbe bevitt táplálékoknak mindennapjaink színvonalára. Nagyon fontos tudatosítani, hogy a stressz kezelése, az alvás minősége, a testmozgás, a káros szokások elhagyása hogyan alakíthatják pozitív irányba az életünket. Szentgyörgyi Barbara minuciózus pontossággal ismerteti olvasóival a legfrissebb kutatási eredményeket és azokat az új étkezési irányokat, amelyek pozitív módon befolyásolják az életminőséget. Pszichénk, hormonrendszerünk és idegrendszerünk szoros kapcsolatban áll egymással, ehhez kapcsolódik az emberi szervezettel szimbiózisban élő baktériumok és mikroorganizmusok összessége, az úgynevezett mikrobióta. Ezek kölcsönhatásának működését írja le kötetében és azt, hogy milyen ételekkel lehet meggyógyítani a káros anyagok bevitele miatt megbetegedő szervezetet. Az érdekes és informatív fejezetek tudnivalói többek között választ adnak arra, miként enyhíthetjük táplálkozásunkkal a depressziót, a szorongást és az egyéb mentális betegségeket. Arról is informálódhat az olvasó, milyen étrend segítheti a fogantatást és a különböző daganatos betegségek gyógyulását. Összességében arra is választ ad a szerző, mit együnk annak érdekében, ha hosszú ideig testi és szellemi egészségben szeretnénk élni. A színes fotókon bemutatkozó étvágygerjesztő menüsorok gazdag választékát kínálják az egészséges étrendnek. Széles körben ajánlandó kötet. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]
|
|
|